Modderbad moet plaatsmaken voor kunstgrasveld

Pixabay

Wolvega - Inwoners van de Lindewijk in Wolvega streven naar een kunstgrasveld voor jong en oud waar 24/7 op gespeeld en gesport kan worden.

Met de gemeente en omliggende scholen wordt overlegd hoe dit voor elkaar te krijgen. Er is besloten een crowdfundingactie te openen. Doel is om 55.000 euro op te halen. Dit zijn de kosten van aanschaf en aanleg van het kunstgrasveld.

Aan het begin van de Lindewijk staan twee basisscholen en een sportveldje. Dit sportveldje wordt zeer veel gebruikt, maar de staat van het veld is volgens bewoners van de wijk ronduit dramatisch. Elk jaar wordt er weer gras ingezaaid, maar na een week of twee is het veld weer terug bij af. ‘We kunnen het dan geen veld meer noemen, maar meer een modderbad met twee doeltjes’, is op de website www.doneeractie.nl te lezen. Het slechte veld zorgt voor blessures en daardoor wordt sporten ontmoedigd.

Op het kunstgrasveld zou ruimte moeten komen voor voetballende jeugd, voor volwassenen die een bootcamp uitvoeren, scholen kunnen er dagelijks gebruik van maken en ook de jaarlijkse Koningspelen of sportdagen kunnen er plaatsvinden.

Mocht het streefbedrag van 55.000 euro niet worden gehaald, wordt het ingzamelede geld overgemaakt naar Stichting KIKA.

Nieuws

menu