Mislukte actie tegen beperkingen vaartuigen in Lindewijk. 'Motoren met hoog vermogen vormen enorm gevaar voor zwemmende kinderen'

Bewoners van de Lindewijk in Wolvega hebben een petitie gehouden tegen het beperken van bepaalde boten in die wijk. Ze wilden voorkomen dat door de gemeenteraad maandagavond opnieuw een beperking werd opgenomen in de geactualiseerde Algemene Plaatselijke Verordening. Anja Veldhuizen-Mulder bood de petitie namens 163 ondertekenaars aan.

Wonen aan een vaarwater in de Lindewijk.

Wonen aan een vaarwater in de Lindewijk. Lourens Looijenga

Het protest ging over het gemeentelijke verbod voor ‘explosie motorboten’ in de Lindewijk. Veel mensen zouden onwetend zo’n benzinemotorboot hebben aangeschaft. Het zou alleen gaan om kleine boten met weinig vermogen, die niet veel overlast zouden veroorzaken. Dat werd overigens in juni tegengesproken door VVD-raadslid Sylvia Heida. ‘De motoren met een hoog vermogen vormen een enorm gevaar voor zwemmende kinderen. Ook rietkragen worden beschadigd. En dat terwijl die boten daar dus helemaal niet mogen varen.’ Ook de fractie van SDW wees nu in de raadsvergadering op het gevaar voor zwemmende kinderen.

Nieuws

Meest gelezen