Meer concurrentie op spoorlijn langs Wolvega? ,,Reizigers en medewerkers schieten er niks mee op"

Station Wolvega. FOTO LC/JAN DE VRIES

De staatssecretaris laat onderzoeken of lijnen die nu nog in de hoofdrailnetconcessie van NS zitten in de toekomst misschien overgedragen kunnen worden aan regionale vervoerders. Het gaat dan om lijnen van Zwolle via Steenwijk en Wolvega naar Leeuwarden en Groningen en de lijn Apeldoorn-Enschede. De vraag is of dat leidt tot een verbetering voor de reizigers.

Henri Janssen van vakbond FNV Spoor ziet niets in het ‘decentraliseren van sprinterdiensten’, zoals het ministerie het noemt. „Het zorgt voor de komst van een nieuw management en treinen met een andere kleurtje, maar de reizigers en medewerkers schieten er niks mee op. Sterker nog, de kans is groot dat het slechter voor ze wordt, omdat de nieuwe aanbieder zo goedkoop mogelijk de lijn wil exploiteren. Bovendien gaat het dividend niet meer naar de Nederlandse schatkist, omdat de regionale vervoerders in handen zijn van Duitse en Franse staatsbedrijven.”

In een brief aan de Tweede Kamer wijst FNV op de gevaren van verregaande concurrentie in het openbaar vervoer. Jansen: „De afgelopen maanden zijn we geconfronteerd met de uitwassen daarvan, met als duidelijkste voorbeeld de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van het grondpersoneel op Schiphol. En ook op het streekvervoer heeft marktwerking een slechte invloed. Ik ga er vanuit dat het parlement het bij het spoor niet zover wil laten komen.” Juist het platteland kan volgens Jansen lijden onder het liberaliseren van de markt.

Nieuws

menu