Meepraten over nieuwbouw op oude Lidl-locatie in Wolvega

De oude Lidl in Wolvega.

De oude Lidl in Wolvega. FOTO GOOGLE MAPS

Vastgoedontwikkelaar Kroon BV houdt donderdag 15 september een inloopbijeenkomst om de plannen voor de oude Lidl locatie in Wolvega te presenteren.

Kroon is al geruime tijd eigenaar van locatie aan de Spoorlaan. De vastgoedontwikkelaar wil de locatie te herontwikkelen. Ook het naastliggende perceel van Grote Dorus en De Luchtbode wordt betrokken bij de plannen. Er ligt een plan om er 35 appartementen te realiseren. Het nieuwbouwplan krijgt de naam ‘Het Wolfshof’.

Om woningbouw mogelijk te maken, dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage. Kroon is bezig met de uitwerking van de te realiseren bebouwing. Het ontwerp wordt gemaakt Alynia Architecten uit Leeuwarden.

Veel vraag

De gemeente liet een jaar geleden weten positief tegenover de bouw van appartementen te staan, omdat hier veel vraag naar is. De beoogde plek voor de appartementen is op de adressen Hoofdstraat Oost 76 en de Spoorlaan 1, 5 en 7. Spoorlaan 1 is het leegstaande winkelpand van de Lidl. Om woningbouw mogelijk te maken moet het hele gebouw worden gesloopt, inclusief het appartement boven de winkel (Hoofdstraat Oost 76). De twee schuren op de Hoofdstraat 5 en 7 moeten worden verplaatst. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Hotel van der Valk

De inloopbijeenkomst is donderdag 15 september van 18.00 tot 20.00 uur bij Hotel Van der Valk in Wolvega. Tijdens deze avond toont Kroon belangstellenden informatie en beelden over de nieuwbouwplannen. Bij deze bijeenkomst zijn ook een aantal betrokkenen van de gemeente aanwezig. Op de bijeenkomst is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en om reacties, vragen en/of opmerkingen achter te laten. Het schetsplan is te bekijken.

Het plan is ook te lezen op www.hetwolfshof.nl