Maker mooiste foto ontvangt eerste natuurkalender De Hoeve

Ineke Snoeij met de kalender. Lenus van der Broek

Een ludieke overhandiging van de eerste verjaardagnatuurkalender was het slot van een door de Groencommissie van De Hoeve gehouden fotowedstrijd.

Begin dit jaar werd aan alle Hoevenaren gevraagd hun fotoarchief eens na te kijken om te zien of er mooie recente natuurfoto’s van het dorp bijzitten. Ook was het mogelijk er op uit te trekken om een plaatje van de natuur van De Hoeve te schieten. Ook de kinderen die niet in De Hoeve wonen, maar wel in het dorp naar school gaan en alle oud inwoners van De Hoeve werden uitgenodigd mee te doen.

Ineke Snoeij maakt mooiste foto

Een jury bestaande uit Engel Kluis, Adrie Dijkstra en Mark Manchester zocht de drie mooiste foto’s uit. De foto van Ineke Snoeij (de decemberfoto) was de allermooiste, gevolgd door Rinske Schaaf (november foto ) en Gijsbert Beekman (oktoberfoto). Ook andere foto’s vonden hun weg naar de kalender die in een oplage van 100 stuks verkocht wordt. Inmiddels hebben al 80 inwoners de kalender besteld. De foto’s die de kalender niet hebben gehaald, komen in het fotoarchief van De Hoeve.

Oorspronkelijk was het de bedoeling de officiële en feestelijke overhandiging van de eerste kalenders in Dorpshuis ‘t Hokkien te doen, maar corona gooide roet in het eten. Om die reden trok een delegatie van de Groencommissie er samen met de juryleden op uit om de winnaars aan huis te verrassen.

Nieuws

menu