Lycklama Stins in Wolvega viert Dag van de Verpleging. 'We hebben een prachtig beroep, waar we trots op mogen zijn'

Verpleegkundige Jolanda Dijkstra, Margriet Hommes, Rita van Harten, verzorgende Willeke Huismans en Anna Kemper-Mulder. Foto: Alain ter Schuur/24bit.nl 

Verpleegkundige Jolanda Dijkstra, Margriet Hommes, Rita van Harten, verzorgende Willeke Huismans en Anna Kemper-Mulder. Foto: Alain ter Schuur/24bit.nl 

Om de Dag van de Verpleging te vieren, werd vrijdag bij woonzorgcentrum Lycklama Stins in Wolvega de vlag gehesen. Anna Kemper-Mulder, die een dag eerder haar 105de verjaardag vierde, bracht de vlag naar de mast. Liante viert de Dag van de Verpleging elk jaar op een andere locatie. Dit jaar was Lycklama Stins aan de beurt.

Voorafgaand aan het hijsen van de vlag genoten de bewoners en het personeel van Lycklama Stins van koffie met oranjekoek. Zanger Sander Metz zorgde voor vrolijke muziek, waaronder een lied dat hij speciaal voor de zorgmedewerkers schreef. Daarnaast droeg Metz het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene op aan alle zorg- en welzijnsmedewerkers.

Florence Nightingale

Na het muzikale begin volgden toespraken van Margriet Hommes, interim-bestuurder van Zorggroep Liante, en Rita van Harten, voorzitter van de verpleegkundige en verzorgende adviesraad van Liante. Hommes vertelde onder andere dat Florence Nightingale, pionier van de moderne verpleegkunde, is geboren op 12 mei 1820. Daarom wordt de Dag van de Verpleging, ook wel de Dag van de Zorg genoemd, gevierd op 12 mei. ,,Nightingale vond dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte”, zei Hommes. ,,Ook de mate waarin je het naar je zin hebt is belangrijk.”

Dank

Ook wist Hommes te vertellen dat alle zorgmedewerkers van Liante een aardigheidje hadden ontvangen, als dank voor hun inzet. Rita van Harten benadrukte op haar beurt dat de verpleegkundigen en verzorgenden de komende jaren keihard nodig zullen zijn. ,,We hebben een prachtig beroep, waar we trots op mogen zijn.”

Lycklama Stins aan de Deken Mulderstraat in Wolvega is één van de zeven woonzorgcentra van Zorggroep Liante. Er wonen 53 mensen. Naast woonzorgcentra biedt Liante onder andere thuiszorg.