Lionsclub schenkt nieuwe accu voor rolstoelfiets. Twintig vrijwilligers fietsen op zeven duofietsen, een kuipduofiets en de rolstoelfiets

Kim Sybrandy (welzijnscoach LindeStede), Wim Plekkenpol en Henk van der Heijden op de rolstoelfiets.

Kim Sybrandy (welzijnscoach LindeStede), Wim Plekkenpol en Henk van der Heijden op de rolstoelfiets. Lenus van der Broek

Het is deze zomer twaalf jaar geleden dat de Lionsclub Wolvega e.o. een rolstoelfiets schonk aan de vestigingen van Meriant in Wolvega.

Toenmalig Lionslid Wim Plekkenpol wilde als vrijwilliger wel fietsen met cliënten die aan een rolstoel gebonden waren. Henk van der Heijden (87) was de eerste bewoner die graag in de natuur rond Wolvega rondgereden wilde worden. Na twaalf jaar is die wens er nog steeds. Regelmatig kon er overdag een tweede rit van een uur gemaakt worden, maar gaandeweg werd de accu minder en bleef het beperkt tot 45 minuten per dag.

Aangezien een nieuwe accu zo’n 500 euro kost, werd er door de vrijwilligers opnieuw een beroep gedaan op de Lionsclub Wolvega e.o. Momenteel fietsen 20 vrijwilligers op zeven duofietsen, een kuipduofiets en de rolstoelfiets met cliënten van de Meriant vestigingen LindeStede, BerkenStede en WilgenStede. Ook WMO-cliënten kunnen gebruik maken van de fietsen.

De gemeente stelt een paar duofietsen beschikbaar. Door het verbreden van het bruggetje bij de Driewegsluis kunnen de fietsen nu ook het restaurant bereiken.