Lionsclub Wolvega draagt financieel bij aan ontwikkelen historische app-wandelroute

Roelof Bakker van Museum ’t Kiekhuus.

Roelof Bakker van Museum ’t Kiekhuus. Lenus van der Broek

Lionsclub Wolvega e.o. heeft een financiële bijdrage van 1000 euro verstrekt voor het ontwikkelen van een App voor een wandelroute door historisch Wolvega.

Initiatiefnemer van de wandelroute is de Stichting Museum ’t Kiekhuus Wolvega, in samenwerking met de Vereniging Historie Weststellingwerf, de Oudheidkamer en de Stellingwarver Schrieversronte.

Roelof Bakker van ’t Kiekhuus: ‘Je hoort zo vaak: zonde dat dat mooie gebouw is afgebroken. Of wanneer je iets over vroeger vertelt, is de reactie ‘dat wist ik helemaal niet”.

Om daar wat aan te doen, laat de organisatie bezoekers aan Wolvega, maar ook de eigen inwoners, door middel van een wandelroute kennismaken met de historische personen, verhalen en verdwenen gebouwen. Deze historische route wordt gecombineerd met de huidige tijd. De route wordt verteld in Augmented Reality (kunstmatige intelligentie), waarbij gebruik wordt gemaakt van de MeAR Fryslân-app op de smartphone. Er kan worden gekozen om de verhalen te laten vertellen in het Nederlands, Duits, Engels en in het Stellingwarfs. De app wordt in het voorjaar actief. Er zijn tien verhalenpunten.