Lindewijk krijgt er twee straatnamen bij om vindbaarheid van woningen te bevorderen

De Lindewijk in Wolvega.

De Lindewijk in Wolvega. Lourens Looijenga

De straatnamen Oranjetipje en IJsvogelvlinder worden toegevoegd aan de Lindewijk in Wolvega. Dit gebeurt om de vindbaarheid van de woningen aan die straten te bevorderen.

Binnenkort wordt gestart met de eerste fase van de gronduitgifte van deelgebied 2 van de Lindewijk. Omdat er sprake is van een nieuwe verkaveling ten opzichte van het straatnaambesluit Lindewijk uit 2002 worden de twee nieuwe straatnamen toegevoegd. Vier bouwblokken die vanaf 2022 worden uitgegeven, sluiten niet goed aan op de reeds bestaande straatnamen.

Oranjetipje

De gemeente vindt het niet logisch om straatnaam Koolwitje te gebruiken voor de uitbreiding van de woonwijk. Voor de vindbaarheid is het volgens de gemeente logischer dit deel te voorzien de nieuwe naam Oranjetipje. Deze vlinder komt uit de witjesfamilie, evenals de nabijgelegen straten en de namen Boswitje, Resedawitje en Koolwitje.

IJsvogelvlinder

Verder is het volgens de gemeente wenselijk het verlengde deel van Dagpauwoog te voorzien van een andere naam. Drie bouwblokken liggen in het verlengde van de Dagpauwoog. Hoewel het niet onmogelijk is om de Dagpauwoog nog verder door te trekken naar het zuidelijk woongebied, ontstaat hiermee een erg lange straat met huisnummers tot circa 100. Het verlengde deel van de Dagpauwoog krijgt de naam IJsvogelvlinder. Deze vlinder komt, evenals de Dagpauwoog, uit de Aureliafamilie.