Lindewijk geniet met volle teugen van buurtfeest

De jury bestond uit bakker Eduard Kruiper en zijn dochters Eline en Laura. Heidi Wolters / Beeldende Zaken

Met de buikjes vol met zelfgemaakte taarten gingen de kinderen en volwassenen uit de Lindewijk in Wolvega zondag weer naar huis, nadat ze hadden genoten van het buurtfeest.

Het buurtfeest had als thema Bakken – Stappen – Happen en bestond uit een taartenwedstrijd, een wandeltocht en een speurtocht. Er deden achttien taartenbakkers mee aan de wedstrijd. De jury bestond uit bakker Eduard Kruiper en zijn dochters Eline en Laura.

De cheesecake met kokos en citroen van Wendy Elsinga was goed voor de eerste prijs bij de volwassenen. Zij kreeg een bakpakket. Bij de kinderen ging de prijs voor de lekkerste taart naar de regenboogtaart van Dieke en Daphne van der Tol. Zij wonnen kaartjes voor Monkey Town. De origineelste taart was de vlindertaart van Aiden Hettinga. Hij won een workshop bij Bakkerij Kruiper.

Wandelen en speuren

Daarnaast hadden Lies en Werner Hettinga een wandeling voor de volwassenen en een speurtocht voor de kinderen uitgezet. Onderweg kwamen de deelnemers aan de speurtocht onder andere een fee en een koning tegen. Na afloop mocht iedereen van de taarten proeven in de tent of aan een van de picknicktafels. Hessel Rienstra zorgde voor de muziek. Kinderen die nog energie over hadden, konden die kwijt op het springkussen.

Helpende handjes

Het feest werd georganiseerd door Buurtbelang Lindewijk. ‘Mensen waren erg enthousiast’, vertelt Heidi Wolters. ‘Er is ook duidelijk behoefte aan een groot Lindewijkfeest. Dat willen wij als Buurtbelang ook heel graag organiseren, volgend jaar. Maar dan hebben we wel veel meer helpende handjes nodig.’

Nieuws

menu