LindeStede in Wolvega neemt nieuwe rolstoelfiets van De Zonnebloem in gebruik

Henderika Terpstra-Sieperda en Klaas Schokker en op de rolstoelfiets Berend Brummelman (bewoner LindeStede). Achter hem vrijwilliger Wim Plekkenpol. Foto: Lenus van der Broek

Tijdens de vrijwilligersmarkt op 10 september in Wolvega raakten de welzijnscoaches van woonzorgcentrum LindeStede en een lid van het regiobestuur van De Zonnebloem regio Zuidoost Friesland in gesprek. Daarbij ging het over het gebruik en aanschaf van een rolstoelfiets.

Deze fiets werd vrijdag aan Alliade aangeboden door Henderika Terpstra-Sieperda van de Stichting De Friesland en Klaas Schokker van de Zonnebloem Wolvega.

De Zonnebloem is met ingang van dit jaar gestart met het plaatsen van Zonnebloemfietsen in heel Nederland. De rolstoelfiets is bedoeld voor personen, die door hun rolstoel gebonden, langs de zijkant van de samenleving staan. Dit geldt voor deelnemers van de Zonnebloemafdeling Wolvega, bewoners van de locaties van Alliade en voor inwoners van Wolvega en omstreken.

Binnen LindeStede wonen mensen die aan hun rolstoel gebonden zijn en weinig buiten komen. Via financiële ondersteuning door Stichting De Friesland was het voor Zonnebloem afdeling Wolvega mogelijk een rolstoelfiets aan te schaffen.

Nieuws

menu