Linde College Wolvega organiseert Verkeersmarkt

FOTO LENUS VAN DER BROEK

Alle leerlingen van klas 1 van het Linde College in Wolvega namen op donderdag 16 en vrijdag 17 juni deel aan de verkeersmarkt. Een educatieve carrousel met daarin verschillende aspecten die je in het verkeer tegen kunt komen.

Denk aan afleiding, groepsdruk, zichtbaarheid en verdovende middelen. Verschillende gastdocenten gaven workshops van ongeveer 25 minuten. De stichting Bevordering Verkeerseducatie organiseert deze lessen in opdracht van de provincie.

,,We zijn blij dat we de verkeerseducatie na twee jaar weer kunnen geven. We zijn een regioschool en daarom vinden we het belangrijk dat onze leerlingen ook meekrijgen welke gevaren ze in het verkeer tegen kunnen komen,” aldus René Venema, afdelingsleider onderbouw.

Dat de wethouder van onderwijs, mevrouw Mariska Rikkers, de markt kwam openen, maakte het voor de school extra bijzonder. Na de opening heeft ze bij alle workshops meegekeken. Ook heeft ze van de gelegenheid gebruik gemaakt om verschillende leerlingen, de rector en de gastdocenten te spreken.

Nieuws

menu