Leerlingen van het Linde College in Wolvega zamelen geld in voor Missie 538

De leerlingen bedachten en voerden zelf acties uit.

De leerlingen bedachten en voerden zelf acties uit. Foto: Lenus van der Broek

Leerlingen uit klas 3 van vmbo theoretisch van het Linde College in Wolvega probeerden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Missie 538 van Radio 538.

De opbrengst van Missie 538 is voor het Prinses Máxima Centrum. In dit centrum worden kinderen met kanker behandeld en er vindt belangrijk onderzoek plaats.

De leerlingen bedachten en voerden zelf acties uit. Zo ging een groepje langs bij basisscholen, er is geflyerd in het dorp en leerlingen zijn geïnterviewd door Radio Centraal. Donderdag verkochten scholieren in de kantine zelfgemaakte smoothies, pizza’s, frikandelbroodjes, muffins en ice coffee. Aan het eind van de dag was er een High Tea voor ouders en medewerkers. Daarnaast kon iedereen doneren via de QR-code op de poster die overal in school hingen. Aan het einde van de middag stond de teller op ruim 1100 euro. De school doneert ook een bedrag. De uiteindelijke eindstand is bekend na het sluiten van Missie 538.

Naast de opbrengst voor Missie 538 is het voor de leerlingen een leerzame ervaring in het kader burgerschapsvorming. Iets betekenen voor een ander, zonder daar zelf iets voor terug te krijgen, is een belangrijk speerpunt van de school.