Leerlingen van basisscholen in Weststellingwerf leggen verkeersexamen af

De deelnemers zijn de leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

De deelnemers zijn de leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Foto: Lenus van der Broek

Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Weststellingwerf houdt deze week het praktisch verkeersexamen voor leerlingen van de basisscholen. Wethouder Mariska Rikkers reikte de eerste diploma’s uit aan de leerlingen van de Dorpsschool Wolvega.

De VVN Weststellingwerf doet dit ter bevordering van de verkeersveiligheid. De deelnemers zijn de leerlingen van groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Vooraf werden de fietsen geïnspecteerd. In maart vond het schriftelijk gedeelte van het examen plaats. Hieraan deden veertien basisscholen mee met in totaal 260 kinderen.

Het praktisch deel van het verkeersexamen begon dinsdag bij Zalencentrum De Rank in Wolvega. Bij de organisatie van het praktisch verkeersexamen krijgt VVN hulp van achttien vrijwilligers en ouders. Zij staan langs de route als controleurs om te toetsen of de jeugd de theorie goed kan toepassen in het echte verkeer. Zij beoordelen of de leerlingen tijdens de route goed handelen. VVN Weststellingwerf organiseert de examens al bijna 40 jaar. Provincie Fryslân subsidieert de acties.