Leerlingen Linde College helpen Voedselbank

Enkele leerlingen leveren de pakketten af bij Reint Oostra, secretaris van de Stichting Voedselbank Weststellingwerf. Lenus van der Broek

Alle leerlingen in klas 2 van het Linde College in Wolvega krijgen aan het begin van het schooljaar de opdracht om tien uur vrijwilligerswerk te doen. Dit heet de burgerschapstage. Een aantal leerlingen meldde zich aan om zich in te zetten voor de Voedselbank Weststellingwerf.

Deze leerlingen kregen eerst een rondleiding gekregen bij de Voedselbank. Vervolgens hebben ze alleen of in tweetallen in hun eigen omgeving een doos gevuld met tenminste 25 houdbare voedingsmiddelen. Die dozen namen leerlingen mee naar school. Enkele leerlingen leverden deze dozen af bij de Voedselbank. De medewerkers van de Voedselbank hopen dat de actie een vervolg krijgt.

De tekst gaat verder na de foto

Burgerschapstage

De burgerschapsstage is een voortvloeisel uit de maatschappelijke stage die ooit verplicht werd gesteld. Jaren later kwam het ministerie met de verplichting om in het voortgezet onderwijs aan burgerschapsvorming te doen. Op het Linde College is daarom de naam van de maatschappelijke stage veranderd in burgerschapstage.

Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf een plek zoeken om 10 uur vrijwilligerswerk te doen. Op het Linde College worden zie hierbij begeleid door medewerkers van het Stagebureau. Door de burgerschapstage zetten leerlingen zich in voor de maatschappij. Bovendien zien ze hoe het werk van de vrijwilligersorganisatie die ze kiezen, bijdraagt aan een betere samenleving. Verder is het de bedoeling dat ze door hun keuze van de stageplek iets leren over zichzelf.

Nieuws

menu