Leerlingen De Triade zetten zich in voor goede doel en gezonde school

Foto:

Foto: Lenus van der Broek

Op donderdagmiddag werd door de leerlingen en het team van de basisschool De Triade in Wolvega de projectweek over Bewegen met een sponsorloop voor het Jeugdeducatiefonds afgesloten. De kinderen van groep 3 tot en met 8 renden rondjes om en door de school.

Na de warming up renden de kinderen een kwartier. Daarna lieten de kinderen hun ouders de school zien wat ze allemaal gedaan hebben tijdens de projectweek. De opbrengst van sponsorloop bedraagt 565 euro.

De projectweken over bewegen zijn geopend op maandag 27 maart met een demonstratie springen op de airtrack. De kinderen mochten tijdens de gymles gebruik maken van de airtrack. Verder zijn ze naar het zwembad geweest en is er on-wheels in rolstoelen gegymd en de kinderen liepen een lente speurtocht. De middenbouw heeft dagelijks een kwartier hardgelopen en het team is poule kampioen van het schoolvoetbaltoernooi geworden. Ook is er zowel binnen als buiten bewogen tijdens de taal-, lees en rekenlessen.

,,We hebben jaarlijks een projectweek die in het teken staat van gezond gedrag, omdat we een Gezonde School zijn”, zegt directeur Tineke Schepers.