LFB Wolvega laat meer mensen met beperking kennismaken met sporten

Voor mensen met een beperking is sporten ook belangrijk. Lenus van der Broek

Sinds enige tijd is LFB (Landelijke Federatie Belangenbehartiging) in Wolvega in samenwerking met het Bewegingsteam Weststellingwerf een tennisteam/G-team begonnen.

LFB Wolvega is een belangenvereniging dóór en vóór mensen met een (licht) verstandelijke beperking/handicap. Alle activiteiten worden door mensen met een verstandelijke beperking georganiseerd in samenwerking met een coach.

LFB Wolvega zet zich ook al ruim een jaar in voor meer sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. Voor mensen met een beperking is sporten ook belangrijk. Op deze manier komen ze er achter welke sporten er voor hen zoal mogelijk zijn. Voor velen is de drempel om te gaan sporten, nog altijd te hoog. Ook is het goed voor meer sociale contacten.

Jan Lolkema

LFB Wolvega en tennisvereniging ATW zijn een G-team begonnen. Dat betekent dat inmiddels een klein vast groepje mensen met een beperking, elke woensdagmiddag een uurtje tennisles van rolstoeltennisser Jan Lolkema krijgt. Hij behoort inmiddels tot de beste 35 Nederlandse rolstoeltennissers.

Collecte

Omdat LFB Wolvega meer mensen met een handicap/beperking kennis wil laten maken met sporten in de eigen omgeving, doet ze dit jaar voor het eerst mee aan de speciale collecte voor Fonds gehandicaptensport. Van het opgehaalde geld gaat de helft naar sportactiviteiten van LFB Wolvega.

Van 4 t/m 10 april 2021 is het de Nationale Collecteweek van Fonds Gehandicaptensport. Een donatie in de digitale collectebus kan via http://gehandicaptensport.digicollect.nl/sterkplaats-lfb-wolvega

Nieuws

menu