KwadrantGroep neem thuiszorg van Alliade over. Er gaan in totaal 55 cliënten over naar De Friese Wouden

De thuiszorg is een relatieve kleine afdeling binnen de ouderenzorg van Alliade. Foto: Teamhorsthuiss

De thuiszorg is een relatieve kleine afdeling binnen de ouderenzorg van Alliade. Foto: Teamhorsthuiss Foto: TEAMHORSTHUISS

Alliade verleent in de omgeving van Heerenveen en Wolvega thuiszorg aan zelfstandig wonende ouderen. De thuiszorg is een relatieve kleine afdeling binnen de ouderenzorg van Alliade. Alliade gaat zich richten op intramurale specialistische ouderenzorg.

Daarom is in overleg met KwadrantGroep besloten de thuiszorg van Alliade per 1 april 2023 over te dragen aan de wijkverpleging van De Friese Wouden. Zij zijn onderdeel van KwadrantGroep, een grote zorgaanbieder in de regio én gespecialiseerd in wijkverpleging/thuiszorg.

Er gaan in totaal 55 cliënten over naar De Friese Wouden. Zij worden overgenomen door bestaande thuiszorgteams van De Friese Wouden. In diezelfde teams krijgen ook de zeven thuiszorgmedewerkers van Alliade een nieuwe werkplek. Simone van Ligten, manager Zorg Thuis van KwadrantGroep: “Voor cliënten verandert er weinig, ze behouden hun zorg en uren die ze al van Alliade kregen”.

Elze Vonk, lid raad van bestuur van Alliade: “Voor ons waren dat de belangrijkste voorwaarden in deze overdracht: dat de cliënten goede zorg behouden en de medewerkers hun baan. We zijn heel blij dat we daar afspraken over hebben gemaakt en hebben er vertrouwen in dat de cliënten en medewerkers bij De Friese Wouden in goede handen zijn.”

De betreffende cliënten zijn eerder al geïnformeerd over deze wijziging. Ze hebben ermee ingestemd dat de zorg overgedragen wordt. De wijkverpleegkundigen van beide organisaties zorgen voor een overdracht, zodat de continuïteit en kwaliteit van de zorg gewaarborgd is.