Kunstgras in Lindewijk bepleit. Sportveld verkeert volgens Blijf Stellingwarfs ieder jaar in een erbarmelijke staat

Het gaat om het sportveld bij de OBS Tuindorpschool en Franciscusschool.

Het gaat om het sportveld bij de OBS Tuindorpschool en Franciscusschool. Eigen foto

Het gras van een sportveldje in de Lindewijk in Wolvega moet worden vervangen door kunstgras. Dat wil de raadsfractie van Blijf Stellingwarfs.

Het gaat om het sportveld bij de OBS Tuindorpschool en Franciscusschool, dat intensief gebruikt wordt. Dit sportveld verkeert volgens de fractie van Blijf Stellingwarfs ieder jaar in een erbarmelijke staat, met veel modder waar het gras niet wil groeien. Er moet daarom een onderzoek worden ingesteld of vervanging financieel en praktisch mogelijk is. Dat voorstel wordt als motie voorgelegd aan de raad. Daarin worden ook suggesties gedaan om het kunstgrasveldje te financieren. Voor de zomer zou al met de aanleg begin gemaakt moeten worden.

Crowdfunding

Ruim twee jaar geleden werd een crowdfundingactie gestart om 55.000 euro op te halen voor de aanleg van het kunstgrasveld. De actie leverde te weinig op om het plan door te zetten.

Het sportveldje wordt zeer veel gebruikt, maar de staat van het veld is volgens bewoners van de wijk ronduit dramatisch. Elk jaar wordt er weer gras ingezaaid, maar na een week of twee is het veld weer terug bij af. ‘We kunnen het dan geen veld meer noemen, maar meer een modderbad met twee doeltjes.‘ Het slechte veld zorgt voor blessures en daardoor wordt sporten ontmoedigd. De gemeente stond in 2019 positief tegenover een eventuele bijdrage voor het verbeteren van het sportveldje.