Kritische vragen over groenonderhoud in Lindewijk. Plantvak per abuis geruimd

De Lindewijk in Wolvega in aanbouw. FOTO WESLEY VEEN

Het was de gemeente niet bekend dat in gekapte bomen in de Lindewijk putters broeden. Dat is een zwaar beschermde vogelsoort. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van D66.

Het kappen van de bomen vond overigens plaats voor de start van het broedseizoen op 15 maart.

De bomen zijn volgens het college gekapt om beheerstechnische redenen. ‘De bomen waren te breed voor de plantruimte en er zat ook geen lengtegroei in de bomen.’ Bij het oorspronkelijke beplantingsplan hoorde ook het zuilvormig snoeien van de bomen. Volgens D66 kom je vanzelf uit bij het omzagen van bomen als je dat onderhoud niet doet. De gekapte bomen zijn inmiddels vervangen door acht sierperen.

Plantvak per abuis geruimd

Dat een graafmachine aan ‘t Landkaartje en aan de Eikenpage twee complete bloemperken met bomen en struiken heeft opgeruimd leidt ook tot verbazing bij D66. Het college meldt: ‘Het plantvak aan de Eikenpage is per abuis geruimd. Het plantvak aan het Landkaartje voldeed niet aan het afgesproken beeldniveau. Deze was dichtgegroeid met wortelonkruiden. Dit vak wordt omgevormd naar gras en het abusievelijk gerooide vak wordt opnieuw beplant.’

Nieuws

menu