Kinderen van De Heidepolle leren verkeersregels

Onder leiding van verschillende gastdocenten krijgen de kinderen een aantal praktische trainingen. Lenus van der Broek

De leerlingen van OBS De Heidepolle in Wolvega deden deze week mee aan het Streetwise project van de ANWB. Onder leiding van verschillende gastdocenten kregen de kinderen een aantal praktische trainingen.

Zo leerden de kinderen van groep 1 en 2 over verschillende verkeersgeluiden, het oversteken en hoe zij het autostoeltje en de autogordel kunnen gebruiken. De kinderen van groep 3 en 4 gingen in de gymzaal aan de slag. Daar reden levensechte auto’s en de kinderen leerden hoe zij veilig over kunnen steken. Ook leerden de leerlingen over het belang van een fietshelm. Als verrassing kregen ze aan het eind van de les allemaal een fietshelm cadeau.

De kinderen van de groepen 5 en 6 deden een remproef met een lesauto. De auto kwam heel veel verder dan ze dachten. In de groepen 7 en 8 stond de fiets beheersing centraal. Zij fietsten een uitdagend parcours op het plein. Aan het eind van de dag kregen alle kinderen een diploma. “Ze hadden veel geleerd. Belangrijk om op deze manier de verkeersveiligheid van de kinderen te bevorderen”, zegt directeur Gonda Stienstra.


Nieuws

menu