Kinderen De Wegwijzer ontbijten met burgemeester

De kinderen bewonderen de ambtsketen, terwijl de burgemeester er hen meer over vertelt. Gemeente Weststellingwerf

Zevenentwintig kinderen uit groep 3 en 4 van cbs de Wegwijzer in Wolvega ontbeten donderdagochtend samen met burgemeester André van de Nadort

De burgemeester wachtte de kinderen buiten op om ze te welkom te heten op het gemeentehuis in Wolvega. Het ontbijt werd verzorgd in samenwerking met de bakkers van Verloop uit Gorredijk en Noordwolde en was samengesteld naar de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo konden de kinderen kiezen uit volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen, gezond beleg, melk, yoghurt, muesli, thee en honingtomaatjes.

Nieuw ambtsketen

De burgemeester schoof steeds bij een andere tafel aan, waardoor zowel de kinderen als de burgemeester alle gelegenheid hadden om elkaar vragen te stellen. Zo kwamen de kinderen erachter dat de burgemeester zelf graag yoghurt met muesli als ontbijt eet. De kinderen bewonderden ook de ambtsketen, terwijl de burgemeester er hen meer over vertelde. Na afloop van het ontbijt was er een verrassing. De kinderen hadden als bedankje een kleurrijk nieuw ambtsketen voor de burgemeester gemaakt. Het werd meteen door hem gedragen. Als afsluiting werd de raadszaal bezocht en werd er een groepsfoto gemaakt.

Nationaal schoolontbijt

Het burgemeester ontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal schoolontbijt, dat dit jaar voor de twintigste keer werd georganiseerd. Het was voor het eerst dat het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt werd georganiseerd. Op deze manier is er een extra moment om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. In heel Nederland deden ongeveer 200 burgemeesters mee aan het burgemeestersontbijt.

Nieuws

menu