Kans op snelle heropening Victoria Park

Victoria Park Archief Lenus van der Broek

De kans op een snelle heropening van de drafbaan van Wolvega is aanzienlijk toegenomen na het besluit om op zondag 28 maart weer draverijen op de drafbaan van Duindigt te houden. Baanmanager Ralf Dekker van Victoria Park verwacht dat ‘zijn’ baan ook snel weer open kan.

Tijdens de wekelijkse meeting in Mons kwam het voor de vaderlandse drafsport positieve bericht dat er na goed overleg met de gemeente Wassenaar op de laatste zondag van maart weer races op de piste van Duindigt mogen worden verreden. De gemeente zal het koersen onder strikt protocol gedogen. Dekker is blij met de ontwikkelingen en verwacht dat de dravers ook in Wolvega binnenkort weer aan de bak kunnen. Dit mede, omdat de landelijke veiligheidsregio’s onderling contact hebben en het beleid op elkaar afstemmen.

Vijf koersen

De meeting in Mons telde vijf koersen. Rick Ebbinge scoorde een dubbelslag. De opening kwam op naam van Flevo Renka. De ruin nam vanuit de start de leiding en bleef het veld eenvoudig vele lengtes voor. ‘De vorige keer was de rulle baan niet in zijn voordeel en werd hij geklopt’, verklaarde Ebbinge de onverwachte nederlaag. De overwinning leverde 2250 euro op. Hachito zorgde voor het tweede dagsucces van Ebbinge en trainer Jeroen Engwerda. De vierjarige hengst had geen partij. ‘In dit beginnersveld moest hij wel winnen.’ Karl Schermer had voor de derde overwinning kunnen tekenen, maar faalde door een onstuitbare galoppade bij de start.

Buitenkans

Voor Bas Crébas was er winst met Free Victory. De merrie trof ditmaal minder sterke tegenstanders en winst met deze buitenkans wel raad. Michel Rothengatter timmert dit jaar nadrukkelijk aan de weg en staat bijna wekelijks in Mons met een van zijn paarden in de winnaarsring. Dit keer was dat Just Massive.