Juniorteam Arena Fries kampioen op minitramp pegasus

De teams van Arena. EIGEN FOTO Eigen foto

Drie teams (in twee leeftijdscategorieën) van gymnastiekvereniging Arena uit Wolvega namen zaterdag in Nieuwehorne deel aan het Fries kampioenschap Groepsspringen in het D-niveau. Het leverde het juniorteam 2 een Friese titel op de minitramp pegasus op.

Arena 1

Het team Arena 1 sprong in het niveau jeugd. Anouk van de Walle, Eline van der Klijn, Isa Postma, Saar Wieringa, Myrthe Gerards, Ilse Haanstra, Feline de Lange en Benthe Weijdema startten hun wedstrijd stabiel op het onderdeel lange mat. Het leverde een tweede plaats op. Door een foutje op de plankoline kast, was daar de 8e plaats het hoogst haalbare. Op het onderdeel minitramp kast zit een moeilijke sprong, die uiteindelijk een groot deel van het team onder de knie heeft gekregen. Ze werden er vierde mee. Op de minitramp valmat toonden de turnsters toonden een nette oefening zonder fouten: tweede plaats.

Arena 2

Het juniorteam Arena 2 met Fenna Hofstra, Jorin Barendsma, Charlotte Smidt, Joy Prins, Jaylinn Dekker, Amy van der Zee en Esmee Plat begonnen met een tweede plek op de minitramp valmat. Op de lange mat leverde een verzorgde oefening brons op. Ook op het toestel plank kast werd door dit team netjes gesprongen: zilver. Arena 2 sloot succesvol af op minitramp pegasus. In de training lukte dit toestel nog niet altijd, maar in Nieuwehorne stegen ze boven zichzelf uit: goud. Het team mag zich Fries Kampioen minitramp pegasus noemen.

Arena 3

Het juniorteam Arena 3 met Faya de Vries, Amarins Elfring, Esmee van der Schief, Jildou de Vries, Lisanne Verbeek en Araminte van de Sande begon met een 8e plek op het toestel minitramp valmat. De oefening op minitramp pegasus verliep niet vlekkeloos: ook 8e. Een strakke oefening op de lange mat lwas goed voor een 5e plaats. Ook het laatste onderdeel plank kast leverde een 5e plaats op.

Nieuws

menu