Junior Energiecoach van start in Oldeholtpade; leerlingen leren hoe energie te besparen is

De aftrap van de Junior Energiecoach op De Striepe in Oldeholtpade. FOTO LENUS VAN DER BROEK Foto Lenus van der Broek

Negen scholen, vijftien schoolklassen en 263 kinderen zijn op de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs gestart met Junior Energiecoach in de gemeente Weststellingwerf.
Hét spel waarmee kinderen van 7 t/m 12 jaar ontdekken hoe je energie kunt besparen.
Wethouder Heidi den Hartigh was voor de aftrap op bezoek bij obs De Striepe in Oldeholtpade.

Heidi den Hartigh: „Energie besparen is nog nooit zo actueel en belangrijk geweest als nu. We zijn daarom blij dat er zoveel scholen en kinderen meedoen. Het is ontzettend leuk en leerzaam om samen op school, maar vooral ook thuis met dit onderwerp aan de slag te gaan. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met energie besparen. En onze gemeente heeft na dit spel 263 junior energiecoaches, hoe mooi is dat!”

Wat is Junior Energiecoach?

De kinderen krijgen een persoonlijk lespakket en uitleg in de klas. Daarna gaan ze thuis samen met hun ouders aan de slag met leuke spellen, challenges en winacties. Iedere week heeft een ander thema. Junior Energiecoach wordt scholen gratis aangeboden door de gemeente en duurt 5 tot 6weken.

Deelnemende scholen

De deelnemende scholen zijn: obs De Striepe in Oldeholtpade, obs De Lamer in Oldelamer, cbs De Adelaar in Wolvega, Dorpsschool Wolvega, basisschool Matthijsje in Oosterstreek, obs Lantscheene in Oldetrijne, sbo De Triade in Wolvega, Daltonschool Fredericus in Steggerda en cbs De Wegwijzer in Wolvega.

Nieuws

menu