Jannie Miltenburg uit Bontebok zwaait na halve eeuw af als tandartsassistente

V.l.n.r.: Jannie Miltenburg (voorgrond), Saskia Reis, Jannie de Vries, Wieke Mulder en Marleen Reis. FOTO HOOGMEDIA

Liefst vijftig jaar lang was Jannie Miltenburg uit Bontebok tandartsassistente. Op 25 juli gaat zij met pensioen. ,,Mijn laatste werkdag is op 15 juli vanwege vakantie.”

Op 16-jarige leeftijd rolde Jannie bij toeval de wereld van de tandheelkunde in. Zij zag destijds een advertentie van tandarts Buurma uit Heerenveen staan in een krant. ,,Ik zocht werk en het was lekker dichtbij huis. Een opleiding hiervoor had ik niet gedaan, zo ging dat in die tijd. Je draaide een poosje mee en als je beviel, mocht je blijven.”

Na van 1 augustus 1972 tot en met 24 december 1986 te hebben gewerkt voor Buurma, werkte Jannie voor tandartsen in Oenkerk, Leeuwarden en Wolvega. Momenteel werkt zij voor Tandartsenpraktijk Reis van de zussen Saskia en Marleen aan het Turfschip in Heerenveen. ,,Voor hen werk ik sinds 2013. Daarvoor werkte ik vanaf 1999 voor hun vader.”

Vroeger en nu

Het leuke aan het werk als tandartsassistente noemt Jannie het contact met collega’s en patiënten. ,,In de loop der jaren heb ik veel mensen leren kennen en daar waren speciale mensen bij die ik niet zal vergeten. Sommige van hen ken ik al sinds de tijd dat ik werkte bij Buurma.”

Wel is de inwoonster uit Bontebok van mening dat het werken van vroeger en nu als tandartsassistente niet meer met elkaar is te vergelijken. ,,Wat ik zie is dat er vroeger meer tijd was voor zaken naast het tandheelkundig gebeuren. Terwijl ik vind dat het nu veel zakelijker is geworden.”

Hoe er op haar laatste werkdag wordt stilgestaan bij haar pensionering, weet ze nog niet. Wel is in elk geval duidelijk dat van stilzitten geen sprake zal zijn. ,,Ik heb nog geen concreet idee hoe ik mijn vrije tijd ga invullen. In elk geval heb ik tijd om te sporten, aan yoga te doen en om langere tijd samen met mijn man met de caravan op pad te kunnen gaan.”

Zelf een interviewtip?

Heeft u zelf ook een leuke interviewtip voor de Heerenveense Courant? Dan kunt u contact opnemen via hrv@mediahuisnoord.nl of bellen naar 06-17 242 223. De interviewtips mogen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Nieuws

menu