Israel van Dorsten, die jarenlang op een boerderij in Ruinerwold in afzondering leefde, woonde tijdelijk in Wolvega

Israel van Dorsten, één van de kinderen die jarenlang op een boerderij in Ruinerwold in afzondering leefde, woonde daarna tijdelijk in Wolvega. Dat vertelt hij in zijn boek Wij waren, ik ben, dat in oktober verscheen. Het boek belandde meteen op nummer één in de bestseller top zestig van Nederland.

Israel van Dorsten, een van de opgesloten kinderen in Ruinerwold, schreef zijn verhaal op in het boek 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold'.

Israel van Dorsten, een van de opgesloten kinderen in Ruinerwold, schreef zijn verhaal op in het boek 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold'. FOTO: Merlijn Doomernik

Van Dorsten werd een paar dagen, nadat het nieuws over de Ruinerwoldboerderij in de media was verschenen, tijdelijk ondergebracht in het Van der Valk hotel in Wolvega. Namen waar Van Dorsten tot die tijd nog nooit van had gehoord. Daarvoor leefde hij enkele dagen in een hotel in Hoogeveen. De lobby van Van der Valk Wolvega omschrijft hij als indrukwekkend. Hij kan zijn ogen bijna niet geloven, zo mooi vindt hij het. Zodra hij er door de politie is gebracht, wordt afgesproken dat ze elkaar bij het ontbijt weer zien en het vervolg bespreken. Hij wordt naar zijn kamer gebracht, waar Israel eigenlijk pas voor het eerst beseft wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd. Eindelijk ben ik weg uit de boerderij, ik ben vrij, schrijft hij. Vol verbazing kijkt hij nog even naar de kamer om zich heen. Alles groot en mooi, laat Israel weten. Het bed is enorm. Hij ploft neer en valt er meteen in slaap.

Nieuws

menu