Inschrijving voor tiende Pieter Stuyvesant Kuiertocht is geopend

Burgemeester André van de Nadort ontvangt op ludieke wijze de eerste routekaart onder het toeziend oog van Pieter Stuyvesant.

Burgemeester André van de Nadort ontvangt op ludieke wijze de eerste routekaart onder het toeziend oog van Pieter Stuyvesant. Piet Bosma

De inschrijving voor de tiende Pieter Stuyvesant Kuiertocht (PSK) is woensdagmiddag gestart.

Wandelaars kunnen van nu hun startbewijs kopen op www.pskuiertocht.nl voor de extra feestelijke editie, die plaatsvindt op zaterdag 3 juni.

Burgemeester André van de Nadort ontving woensdag op ludieke wijze de eerste routekaart. Onder het toeziend oog van Pieter Stuyvesant zelf maakten de (oud-) bestuursleden en vertegenwoordigers van de deelnemende plaatselijk belangen er een klein feestje van in het Sickengaplantsoen in Wolvega.

De populaire kuiertocht start op 3 juni in Sonnega vanuit manage De Caprilli aan de Sonnegaweg. ,,We hopen er samen met zo’n 3000 wandelaars een feestelijke jubileumtocht van te maken”, zegt Wim Plekkenpol, voorzitter van de Stichting Pieter Stuyvesant Kuiertocht. De wandelaars kunnen kiezen uit een route van 42, 32, 22 of 12 kilometer. Plekkenpol: ,,Ook nu weer worden de wandelaars getrakteerd op gezellige muziek, leuke verrassingen en een prachtige blik op ons mooie Weststellingwerf.”