Het doek valt definitief voor The Flying Stars. ,,Een stukje Stellingwerver cultuur gaat verloren”

Generaties kennen The Flying Stars, die de Stellingwerver taal in ere houden in alle sketches en in diverse liedjes. Eigen foto

Nog één maand en dan is het echt voorbij en volgen er geen optredens meer van cabaretgroep The Flying Stars. ,,Het doek opent zich nog driemaal en daarna valt het doek definitief,” aldus Peter Spin, een van de jarenlange zittende bestuursleden. The Flying Stars houden na 70 jaar op te bestaan.

Generaties kennen The Flying Stars, die de Stellingwerver taal in ere houden in alle sketches en in diverse liedjes. ,,Een stukje Stellingwerver cultuur gaat verloren.” Het besluit om te stoppen was reeds genomen in de periode voor de uitbraak van de corona. Persoonlijke omstandigheden en ambities zouden ervoor zorgen dat de groep te klein zou worden om een show neer te zetten.

,,Opvolgers zijn ondanks diverse inspanningen niet gevonden en dus hebben we als groep besloten te stoppen”, zegt voorzitter Wout Bakker. Er werd toen besloten nog één jaar door te gaan om voor eigen publiek en de talrijke donateurs, een laatste show te presenteren.

Zoals eerder gemeld gooide corona dat idee volledig in de war en het aantal geplande optredens werd gehalveerd, toen corona ook toesloeg onder de acteurs. Weer werden de koppen volgens Spin bij elkaar gestoken. ,,Iedereen was van mening dat het toen niet mocht stoppen.” De drie resterende optredens worden in oktober alsnog opgevoerd. De mensen die toen reeds hun plaatsen hadden gereserveerd en betaald, hebben allemaal persoonlijk bericht gehad en kregen een nieuwe datum aangeboden.

Voor die drie shows zijn al 400 plaatsen bezet. Op vrijdagavond 14 oktober treden The Flying Stars eenmaal op in zalencentrum Klijnstra in Wolvega. Daarvoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dan volgen de laatste twee voorstellingen op 22 oktober in het ‘t Buurthuus in Noordwolde. Voor de middageditie om 14.30 uur zijn nog kaarten beschikbaar. De zaterdagavondvoorstelling is volledig uitverkocht.

Kaarten bestellen kan via www.flyingstars.nl

Nieuws

menu