Hans Damhuis 40 jaar 'Mister Hema'

Margreet en Bert Piest, Hans Damhuis en Sanne Piest (v.l.n.r.).

Margreet en Bert Piest, Hans Damhuis en Sanne Piest (v.l.n.r.). Foto: Lenus van der Broek

Hans Damhuis (62) viert dat hij veertig jaar ‘Mister Hema’ is. Hij is officieel op 1 mei 1983 bij de HEMA in Wolvega in dienst gekomen.

Hij heeft eerst bij de HEMA in Steenwijk een korte opleiding gevolgd. Deze HEMA was toen ook van dezelfde eigenaar, namelijk Arend Piest senior, vader van de huidige eigenaar Bert Piest. Daarna kwam hij in Wolvega terecht waar hij nu veertig jaar werkt. Het koor Tumulte, waar hij lid van is, bracht hem in de winkel een ‘aubade’.

De eerste 33 jaar deed hij het werk samen met Jan Duinkerken. De laatste zeven jaar werkt hij nu met Marja Bennen waar zij samen leiding geven aan 25 personeelsleden. In de afgelopen veertig jaar heeft Hans Damhuis diverse personeelsleden mogen ontmoeten en heeft hij vele scholieren mogen begeleiden in hun opleidingsperiode. Verder heeft hij in deze periode met drie generaties familie Piest mogen werken: eerst piest senior, nu al 35 jaar met de huidige eigenaar Bert Piest en zijn vrouw Margreet Piest en inmiddels ook al zeven jaar met dochter Sanne Piest. Niet alleen heeft hij verschillende mensen zien komen en gaan, maar ook heeft hij veel andere veranderingen mogen meemaken. Zo heeft hij de verbouwingen van de winkel zelf meegemaakt en de vele veranderingen in het assortiment.