Gaslekkage door grote brand met veel zwarte rook in snackbar in Wolvega: deel van straat nog afgezet in verband met instortingsgevaar

FOTO PRONEWS

In snackbar Snack Plaza aan de Hoofdstraat Oost in Wolvega brak zondagavond laat brand uit. Door de brand ontstond er een gaslekkage.

Er stond veel zwarte rook in het gebouw. Dat, en de gaslekkage maakten dat de brandweer opschaalde naar een GRIP 1-situatie. In de omgeving zijn daarop tien woningen van het naastgelegen appartementencomplex ontruimd. De bewoners van de ontruimde woningen konden terecht in het gemeentehuis en keerden rond 05.00 uur weer terug naar hun woningen.

In eerste instantie werd rond middernacht het sein brand meester gegeven, maar even later laaide de brand weer op en was er opnieuw sprake van een uitslaande brand. De brand sloeg over naar de panden van Kamsma Schoenen, Vince Herenmode en Witgoed Hofstra, ook die panden zijn zwaar beschadigd geraakt.

Rond 05.00 uur is de brandweer begonnen met het nablussen. Een deel van de brandweereenheden is daarnaast begonnen met opruimen.

Vanwege instortingsgevaar is een deel van de straat afgezet. Dit levert verkeershinder op. Het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars. Er was niemand meer in de snackbar aanwezig.

Nieuws

menu