Grote belangstelling voor nieuwbouwplan Het Wolfshof in Wolvega

Er komen in totaal 35 appartementen.

Er komen in totaal 35 appartementen. Alynia Architecten

Ongeveer honderd belangstellenden kwamen donderdagavond naar hotel Van der Valk in Wolvega voor de inloopavond over appartementencomplex Het Wolfshof. Dat komt op de plek waar nu de oude Lidl staat, aan de Spoorlaan.

‘Ik moet wel even wennen aan het ontwerp’, klinkt het tijdens de inloopavond, waar impressies van het conceptontwerp Het Wolfshof op een groot scherm te zien zijn. Een ander zegt ‘het is veel mooier dan ik had verwacht.’ Een stel bestudeert het boekje met daarin de indeling van de appartementen nauwkeurig. Charlotte Schmittmann van ontwikkelaar Kroon B.V. beantwoordt al hun vragen. ‘Het is natuurlijk altijd even afwachten hoe een ontwerp ontvangen wordt’, vertelt zij. ‘We hebben op de inloopavond in Wolvega heel veel positieve reacties gehad.’

Er komen in totaal 35 appartementen in Het Wolfshof, op de plek waar nu de oude Lidl staat en op de percelen van draaiorgel Grote Dorus en duivenvereniging De Luchtbode. Begin deze maand nam het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf een positief besluit over het bouwen van appartementen op deze locatie. Alynia Architecten uit Leeuwarden heeft Het Wolfshof ontworpen. De verkoop is in handen van Sterkplan uit Emmeloord.

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage. Binnenkort neemt de welstandscommissie het ontwerp onder de loep.