Grondleggers 'De Rietstulp' vieren 65-jarig huwelijk; felicitaties van burgemeester voor Wiebe en Jannie Geertsma

Burgemeester Bats feliciteerde Wiebe en Jannie Geertsma met een bloemetje.

Burgemeester Bats feliciteerde Wiebe en Jannie Geertsma met een bloemetje. Foto: Wilbert Bijzitter

Wiebe Geertsma en Jannie Geertsma-Kuipers waren maandag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Rob Bats bezocht het echtpaar in feliciteren in De Meenthehof in Steenwijk.

Het echtpaar heeft 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Sportief stel

Ze hebben elkaar leren kennen tijdens sport, ze waren allebei erg actieve sporters. Na 1 jaar verkering en 2 jaar verloofd is het stel op 13 mei 1957 getrouwd.

Na het huwelijk startte het echtpaar een banketbakkerij in Wolvega, met een klein ijssalonnetje. Dit groeide uit naar een restaurant. De zaak in Wolvega hebben ze 26 jaar gerund en daarna zijn ze verhuisd naar Giethoorn.

Daar startte het echtpaar restaurant ‘De Rietstulp’. Wiebe heeft daar tot zijn 67e jaar gewerkt. Toen had de oudste zoon Senno het restaurant inmiddels overgenomen. De Rietstulp draait nu al 44 jaar.

Bakkersvakschool

Wiebe werd geboren in 1933 in Oldelamer. Hij heeft de bakkersvakschool in Wageningen doorlopen en later in Groningen heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Ondanks drukke werkzaamheden zijn zowel Wiebe als Jannie blijven sporten. Tennis, volleybal, tafeltennis, voetbal. In 1956 heeft Wiebe de Elfstedentocht uitgereden.

Bridgen

Op latere leeftijd ging het echtpaar bridgen, waar beide nog steeds veel plezier aan beleven. Hun kennissenkring is mede door het bridgen gegroeid.

Jannie werd geboren in 1932 in Wolvega. Na haar schooltijd werkte zij als typiste bij Rijkswaterstaat in Leeuwarden, tot aan haar huwelijk. Uiteraard werkte Jannie mee in de banketbakkerij/ ijssalon, en later restaurant.

Van Giethoorn Noord, na het werkzame leven in Giethoorn, verhuisde het echtpaar naar een appartement aan de Beulaker. Na 14 jaar werd gekozen voor een woning in Zwolle, dichter bij voorzieningen zoals winkels. In Zwolle woonde het echtpaar 12 jaar met veel plezier. Maar de wens om dichter bij kinderen en kleinkinderen te zijn zorgde voor de verhuizing naar de Meenthehof. Daar woont het echtpaar nu nog steeds.