Groep handwerkdames biedt LindeStede Twiddle Muffs en 'gehaakte handen' aan

Zes handwerkdames reiken in LindeStede Twiddle Muffs en gehaakte handen uit aan verzorgende Jacobine Nieuwland. Lenus van der Broek

Zes handwerkdames uit Wolvega, Ter Idzard, Oldeholtwolde, Nijeholtwolde en Oldeholtpade reikten dinsdagochtend in woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega Twiddle Muffs en gehaakte handen uit aan verzorgende Jacobine Nieuwland.

Een twiddle muff is een van verschillende soorten wol gebreide mof waarop knopen en lintjes zijn vastgenaaid. Twiddle Muffs zijn bedoeld voor mensen met dementie. Het frummelen eraan werkt rustgevend. De verschillende soorten wol zorgen voor afleiding en geven rust.

Ook heeft de groep gehaakte ‘handen’ gemaakt. Even een hand kunnen vasthouden als je onrustig bent kan voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking heel goed werken.

De groep handwerkdames komt in de wintermaanden om de veertien dagen samen bij één van de deelnemers thuis. De bijeenkomsten zijn ongeveer zes jaar geleden begonnen. Ieder is vrij om te maken wat ze wil, maar ze proberen ieder jaar ook iets gezamenlijks te maken. Ze hebben onder andere meegedaan aan de grootste deken haken in Leeuwarden, inktvisjes haken voor couveusekindjes, sjaals, mutsen en warme kleding breien voor kinderen in Roemenië en vogeltjes haken voor “de langste ‘vogellijn’ in Oldemarkt.

Nieuws

menu