Gered Gereedschap Wolvega maakt meer materiaal gereed voor transport

Vrijwilliger en naaimachinespecialist Jan Bosma. FOTO Lenus van der Broek

Vrijwilliger en naaimachinespecialist Jan Bosma. FOTO Lenus van der Broek

Gered Gereedschap Wolvega heeft in 2022 in totaal 5229 kilo aan gereedschap voor transport gereed gemaakt. Dit is ruim 1000 kilogram meer dan een jaar eerder.

Hieronder vallen 76 naaimachines (hand-, trap- en elektrische). Het gereedschap is bedoeld voor diverse projecten in Uganda, Tanzania en Ghana.

Vrijwilligers

Uit het jaarverslag 2022 blijkt dat de basis van Gered Gereedschap Wolvega wordt gevormd door zo’n 23 vrijwilligers, die gezamenlijk de inzameling, het reviseren en repareren en verzenden van het gereedschap verzorgt. De vrijwilligersgroep kent weinig verloop en de sfeer is goed. Dit jaar zijn er een paar vrijwilligers om diverse redenen gestopt, maar ook zijn er nieuwe bijgekomen en is er volledige bezetting. Er wordt op drie vaste dagdelen aan de zendingen gewerkt: maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Bij Praxis, Bouwmarkt Op ’t Hof en FysioSport zijn inzamelpunten.

In 2022 bestond Gered Gereedschap Nederland 40 jaar. Om dat te vieren, ging een afvaardiging van het hoofdbestuur bij alle afdelingen langs met taart. Ook werd een speciale vlag aangeboden. Wolvega is één van de 25 werkplaatsen in Nederland die gezamenlijk de zendingen naar de gehonoreerde projecten verzorgen.