Gemeente zet controleurs in voor sporthallen Wolvega en Noordwolde

Controle bij ingang De Steense

Controle bij ingang De Steense FOTO LOURENS LOOIJENGA

De gemeente verwachtte voor de sporthallen dit weekeinde een piekdrukte. Omdat dit volgens de gemeente een acute situatie is, werd besloten voor dit weekend voor sporthallen de Steense in Wolvega en de Duker in Noordwolde corona-controleurs van Pax Security Friesland uit Noordwolde in te zetten. Zij hielpen bij het controleren van het coronatoegangsbewijs.

Voor de Steense is nog één ingang in gebruik (de hoofdingang), de andere ingang blijft dicht. Doordeweeks kunnen voorlopig twee ingangen gebruikt worden, verenigingen bepalen zelf of ze hier gebruik van maken.

Het sporten kan ook na de laatste nieuwe maatregelen doorgaan. Maar publiek is na zaterdag minimaal drie weken niet meer welkom. De ondersteuning bij uitvoering van controles voor alle sportaccommodaties blijft volgens de gemeente onderwerp van gesprek met de gebruikers.

Binnensportverenigingen hadden eerder deze week aangegeven dat er geen vrijwilligers te vinden zijn voor al die controles, die ook verplicht zijn op de vele trainingsavonden. De gemeente doet desondanks nog eens een groot beroep op de eigen verantwoordelijkheid. De gemeente verwacht dat op werkdagen door de clubs gecontroleerd wordt.