Gemeente pakt ongevallenkruising aan

Foto: Lourens Looijenga

Foto: Lourens Looijenga

Nog voor 1 december heeft de gemeente Weststellingwerf de gevaarlijke kruising bij de Lennaflat in Wolvega aangepakt. Dat zegt wethouder Jack Jongebloed.

In januari overleed daar een 87-jarige vrouw. Ze werd aangereden toen ze overstak. Vanuit de gemeenteraad was om maatregelen gevraagd.

De gemeente gaat wegversmallingen aanleggen bij de kruising Steenwijkerweg - Ir. Lelylaan. De Steenwijkerweg in Wolvega is nu een lange rechte weg met veel verkeer. Om de weg veiliger te maken voor al het verkeer, worden er drie wegversmallingen aangelegd nabij de kruising Ir. Lelylaan. Deze versmallingen moeten ervoor zorgen dat de snelheid van het verkeer omlaag gaat.

Het aanleggen van de wegversmallingen wordt in twee fases uitgevoerd. De komende week worden twee wegversmallingen aangelegd. Een wegversmalling ter hoogte van de kruising Ir. Lelylaan. En een wegversmalling ter hoogte van de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ten noorden van de kruising Ir. Lelylaan tegenover Steenwijkerweg 50.

Tijdens deze werkzaamheden is de Steenwijkerweg vanaf de kruising Ir. Lelylaan tot de rotonde gesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Ir. Lelylaan – Sportlaan – Oranje Nassaulaan.

Op donderdag 25 en vrijdag 26 november wordt de derde wegversmalling aangelegd ter hoogte van de Lennaflat aan de Steenwijkerweg 52. Verkeersregelaars leiden het verkeer uit beide richtingen om en om langs het werk. Aanwonenden kunnen hun woning tijdens de werkzaamheden gewoon bereiken.