Gemeente keert ruim 150.000 euro coronacompensatie uit; budget nog niet volledig ingezet

Gemeentehuis Wolvega. Eigen foto

De gemeente stelde twee tijdelijke financiële regelingen open voor maatschappelijke organisaties die in 2020 schade hebben geleden door de coronacrisis. In totaal hebben 38 organisaties een coronasubsidie ontvangen met een totaal budget van 154.720 euro.

Met deze tegemoetkoming van de gemeente kunnen deze organisaties blijven voortbestaan. Het geld biedt hen de mogelijkheid weer op te starten als de maatregelen het toelaten. De twee subsidieregelingen, de Subsidieregeling coronacompensatie en het Noodfonds, zijn door veel organisaties aangevraagd. De gemeente is al veel in gesprek met de organisaties en weten daardoor al goed wat er bij hen leeft. Wethouder Roelof Theun Hoen: ‘Daarom hebben we zelf ook actief organisaties benaderd om hen te attenderen op deze subsidieregelingen. Het is fijn om hiermee te kunnen voorzien in hun behoeften. Gelukkig zien we ook dat er organisaties zijn die zich nog goed kunnen redden. Zij hebben dan ook geen subsidie aangevraagd.’

Coronasteun in 2021

Het gehele beschikbare budget van 2020 is met alle aanvragen niet volledig ingezet. Aangezien de coronacrisis nog niet voorbij is, verwacht de gemeente dat coronacompensatie over het jaar 2021 ook weer nodig is. Daarom reserveert de gemeente dit resterende bedrag voor coronasteun in 2021.