Robin Bakker boekt fraaie overwinningen op Victoria Park

Robin Bakker boekte op de wekelijke meeting op Victoria Park twee fraaie overwinningen. De pikeur deed dit als gastrijder voor de trainers Henk Grift en Arnold Mollema.

Robin Bakker wint met Dorthez Prestance (7).

Robin Bakker wint met Dorthez Prestance (7). Lenus van der Broek


Wolvega - De eerste zege van Bakker kwam op naam van Dorthez Prestance TF. De ruin had in zijn vorige race de overwinning onnodig verspeeld door als koploper het tempo onderweg te laag te houden. ‘Vandaag heb ik het anders aangepakt en verliep alles vlekkeloos’, zei Bakker, wiens draver in de slotlijn eenvoudig orde op zaken stelde en afgetekend won. Jeffrey Mieras stuurde Cocomoko naar het tweede geld.

Het tweede dagsucces werd verzorgd door Lockheed Draviet. De driejarige hengst uit de training van Mollema verscheen snel aan de leiding en rekende in de beslissende meters af met de aandringende Orie Vrijthout met Micha Brouwer. ‘Micha viel in de slotbocht aan, maar we hadden de zaak onder controle’, zei Bakker. Hij roemde zijn enigszins flegmatieke paard. ‘Hij is eerlijke en er zit een goed hoofd op.’ De draver wordt voorbereid op de Duitse klassiekers.

Michael Nymczyk sloeg ook een dubbelslag. De Duitse kampioenspikeur reist bijna wekelijks af naar Victoria Park en is hier vaak succesvol. Zijn eerste zege behaalde hij met Fair Trade, die Crazy Boy en Mieras nipt klopte. Nimczyk won ook met de door Simon Woudstra getrainde Velten Red Red Red. ‘Ik wilde beslist de kop hebben en daarna hield hij geweldig vol’, sprak de in eigen land op eenzame hoogte staande Duitser.

Jaap van Rijn scoorde met Kentucky Lobell. Sinie de Glee en Indy Starlake werden verrassend tweede. John Dekker won voor de derde achtereen volgende keer met Fado de Padd van trainer Aonne de Wrede. De montédraverij ging naar Iron Vivant en Hanna Huygens. Bij de amateurs was er een knappe tweede plaats voor Ferry Hollander en Ghislaine.