Forse uitbreiding magazijnen Home Center en realisatie Keukenboulevard Wolvega: investering van ruim 10 miljoen euro

Een ontwerp van Home Center. Eigen foto

Een ontwerp van Home Center. Eigen foto

De eerste paal voor de uitbreiding van de magazijnen van Home Center wordt aankomende week geslagen. Door de groei van de afgelopen jaren raken de huidige magazijnen steeds vaker overbelast en staan de goederen daardoor op meerdere locaties. Met de groeiambities die er zijn is er een ontwerp gemaakt waarbij het huidige magazijnvolume van Home Center wordt verdubbeld.

Het huidige volume van 48.000 m3 wordt vergroot naar bijna 100.000 m3. 3000 m2 van deze nieuwbouw wordt zelfs 16 meter hoog. De reden van deze forse uitbreiding is nodig om de groei bij te houden en meer uit voorraad te kunnen leveren. Al jaren kampt Home Center met te weinig opslagruimte. Met deze bouw worden de magazijnen aan elkaar verbonden.

Ook de huidige magazijnen worden intern verbouwd met onder meer nieuwe vloeren en stellages. De inrichting van het totale geheel is dusdanig ontworpen zodat er een enorme efficiency slag gemaakt wordt. Er is goed gekeken naar alle onderdelen voor optimale werkomstandigheden. Vooral efficiency en de fysieke werkzaamheden zijn een belangrijk onderdeel. Zo worden alle laad- en losplaatsen verplaatst om kortere loopafstanden de creëren. In de nieuwe situatie is alles rollend en voor de medewerkers worden de werkzaamheden in dit moderne magazijn een stuk prettiger.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel binnen Home Center. Met deze nieuwbouw zijn de keuzes waar mogelijk duurzaam bepaald. Er wordt gewerkt met veel regionale bedrijven. De gehele magazijnen worden energie neutraal. De daken worden voorzien van zonnepanelen waarmee het totale aantal panelen van Home Center groeit naar 20.000 stuks. Al vele jaren wordt al het afval gescheiden en de gebruikte meubelen aan kringlooporganisaties geschonken.

Isolatie/ energiebesparing

Het 320 meter lange Home Center gebouw wordt aan de spoorzijde voorzien met een extra wand van sandwichpanelen voor een optimale isolatie. Alle daken zijn de laatste jaren al voorzien van extra isolatie en hierdoor is het gehele gebouw met zeer weinig energie te verwarmen. Het klimaatsysteem in de grote showrooms werkt nu nog gedeeltelijk op gas maar wordt de komende jaren verder omgebouwd naar elektrische systemen. Zo is Home Center bijna energie neutraal.

Keukenboulevard

Bij Home Center zijn de keukenafdelingen de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Home Center is een van de grootste meubelwinkels in Nederland en staat vooral bekend als Woonboulevard met de grootste woonbelevenis. Er zijn meerdere keukenafdelingen in Wolvega en daarnaast exploiteert de familie Kapenga keukenwinkels in Groningen, Buitenpost en Leeuwarden. Op meubelgebied is Home Center het adres om naartoe te gaan. Deze boulevard komt in het huidige gebouw HOME5 wat nu tijdelijk als magazijn in gebruik is. Het gebouw wordt compleet verbouwd met onder meer een nieuwe voorgevel met etalage. Met de beoogde inrichtingsplannen wordt deze keukenboulevard een van de grootste keukenwinkels in Nederland. Er is keuze uit bijna 250 verschillende keukens. Naast keukens komt er ook een afdeling met badkamers en sanitair.

Het familiebedrijf Kapenga wil hiermee de toekomst van Home Center verder versterken en stap voor stap het verzorgingsgebied verder laten groeien. Een team van driehonderd medewerkers is hiervoor de basis waardoor we dit kunnen doen.