Expositie Van Nozems tot Hipsters roept nostalgische herinningen op

Foto: Lenus van der Broek

De expositie ’Van nozems tot hipsters, de roerige jaren ‘60, ‘70 en ‘80’ toont aan de hand van thema’s, foto’s, teksten, krantenkoppen en attributen wat er speelde. Er is voor elk wat wils en de tentoonstelling roept heel veel nostalgische herinneringen op.

De dieperliggende herinneringen, de idealen en de achtergronden van die tijd, verdwijnen langzamerhand. Die herinneringen werden opgefrist in een lezing. Jouke Bethlehem uit Oldeholtwolde heeft de sociaal-culturele ontwikkelingen in die jaren nauwgezet gevolgd. Hij heeft de expositie grondig bekeken en getoetst aan zijn eigen inzichten.

Bethlehem nam in zijn verhaal het publiek mee langs de panelen. Bij elk thema vertelde hij een stukje achtergrond en schetste hij een tijdsbeeld. Hij legde verbanden naar leefbaarheid, literatuur, muziekfestivals, emancipatie, sociale ontwikkelingen en eigen belevenissen. Het idee was dat de bezoeker hiermee een nog beter tijdsbeeld krijgt van de jaren 1960 tot en met 1990. Maar ook stelde hij zichzelf de prikkelende vraag: wat vind je van de idealen van de jeugd van toen terug in de huidige tijd? Uiteraard was er hierbij ook gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van eigen inzichten en herinneringen.

Nieuws

menu