Erelid van Leonidas Hillie Mooy-De Boer overleden

Korfbalhuwelijk in 1955.

Een paar dagen na haar 89e verjaardag is in Borger oud-Leonidas bestuurslid, speelster en erelid Hillie Mooy-De Boer overleden.

Korfbalster Hilly de Boer werd in 1945 lid van Leonidas. Ze maakte in het seizoen 1953-1954 deel uit van het Leonidasteam dat op het hoogste niveau speelde in ons land. Er werd zelfs bij het begin van het seizoen gedroomd over het kampioenschap van Nederland. Maar drie geblesseerde spelers en vijf vertrekkende spelers zorgen er voor dat het uitstekend begonnen seizoen eindigde met degradatie.

Een jaar later in 1955 trouwde secretaris Hillie de Boer in Wolvega met voorzitter Jan Mooy. Leonidas vormde een erehaag. De jaarvergadering van 19 november 1956 is hun laatste. Ze verhuisden naar Leeuwarden. Ineens was Leonidas bestuurlijk onthoofd. Jan Mooy was vanaf 1945 bestuurslid. Hij volgde in 1953 Gerrit Schulting op als voorzitter en Hillie werd toen secretaris. Erelid en echtgenote Jan Mooy overleed in 2001.

Erelid Hillie was in 2017 nog aanwezig op het jubileumfeest (en reünie) in het kader van het 75-jarig bestaan van Leonidas. Ze voelde zich ook toen nog steeds zeer betrokken bij het wel en wee van de club.

Nieuws

menu