Elf EHBO'ers in het zonnetje gezet

De EHBO afdeling Wolvega huldigt jubilarissen. 

De EHBO afdeling Wolvega huldigt jubilarissen.  Lenus van der Broek

De EHBO afdeling Wolvega huldigde woensdagavond in de Zalencentrum De Rank in Wolvega elf jubilarissen.

Het ging om de huldiging van vier EHBO’ers die 25 jaar lid van de vereniging zijn en een functie hebben bekleed en twee die 25 lid zijn en aan hulpverlening doen. Vorig jaar waren er door de coronaregels geen huldigingen. Namens EHBO Friesland was Tjitske Muurling-van der Meer aanwezig.

Janneke Harberink kreeg in 1995 diploma en is sinds 1998 bestuurslid en sinds 1999 secretaris. Peter Beets heeft in 1995 zijn diploma ontvangen en was van 2003 tot 2015 bestuurslid en is nu nog lotusslachtoffer. Henk Kooistra kreeg ook in 1995 het diploma, is vanaf 1997 bestuurslid en werd in de loop van dat jaar voorzitter. Verder is hij ook districtsbestuurslid en lid van de KNV-EHBO Verenigingsraad. EHBO’ers Willemien Hoekstra en Ingrid Bles zijn 25 jaar lid en doen aan hulpverlening.

Ook zijn er nog zes EHBO’ers die niet op deze avond aanwezig konden zijn: 50 jaar lid Hermien Schokker-Jans; 40 jaar lid Chris Krediet; 25 jaar lidmaatschap: Klaas Haven, Cees van Rouwendaal, Jan Jacob Visser en Ybele Vrieseling.