Eerste units voor vluchtelingen uit Oekraïne in Wolvega geplaatst

De eerste woonunits zijn geplaatst. Lenus van der Broek

Er zijn meer opvangplaatsen nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen. Daarom zocht de gemeente Weststellingwerf naar mogelijkheden om vluchtelingen van een (nood-)opvangplek te voorzien.

De gemeente heeft diverse locaties onderzocht en wil nu het stuk grond op de hoek van de Heerenveenseweg met de Smalle Weegbree in Wolvega inrichten als tijdelijke opvanglocatie. De eerste woonunits zijn geplaatst. De tijdelijke caravans bij sportcentrum De Steense verdwijnen voor de winter.

Het is de bedoeling dat op het achterste deel van de locatie ongeveer tien tijdelijke woonunits komen voor Oekraïense vluchtelingen. Wanneer de Oekraïense vluchtelingen de woonunits niet (meer) nodig hebben, kunnen bijvoorbeeld statushouders daar tijdelijk wonen.

Verder wil de gemeente het voorste deel van de kavel ontwikkelen. Het plan is om woningen te bouwen die moeten voorzien in de woningnood onder starters, statushouders en spoedzoekers (inwoners die voorrang krijgen op een woning). Wanneer de tijdelijke woonunits dan nog nodig zijn, zoekt de gemeente daarvoor een andere locatie.

Nieuws

menu