Drukbezocht debat draait om ontmoetingsplek in Wolvega

,,Wij zijn jullie kinderen, geen criminelen.” ,,Als er een ontmoetingsplek komt, is deze voor iedereen toegankelijk.” ,,Bij de komst van zo’n ruimte, draagt iedereen z’n steentje bij.” Dat zijn de drie stellingen waarover rond de 80 jongeren en volwassenen tijdens een debatavond in het gemeentehuis met elkaar in gesprek gaan. Aan het eind van de avond melden tien mensen, jong en oud, zich bij opbouwwerker Melanie Veenstra. Zij willen bijdragen aan de komst van een mooie ontmoetingsplek in Wolvega. ,,We zijn heel blij met deze mensen!”

Jong en oud gaat met elkaar in debat in het gemeentehuis in Wolvega. FOTO HEIDE WOLTERS/BEELDENDE ZAKEN

Jong en oud gaat met elkaar in debat in het gemeentehuis in Wolvega. FOTO HEIDE WOLTERS/BEELDENDE ZAKEN Foto: Heidi Wolters/Beeldende Zaken

Het debat is het vervolg op een hearing die twee weken eerder plaatsvond, in de ruimte van de expositie Van Nozems tot Hipsters, over de roerige jaren ’60, ’70 en ’80 in Weststellingwerf. Net als de hearing is het debat georganiseerd door de mensen achter Van Nozems tot Hipsters, in samenwerking met Esther Hoekstra het jongerenwerk en Ineke Hut van het project Bestemming Wolvega van de gemeente Weststellingwerf.

Veel jongeren

Nieuws

menu