Driedaags Lindefestival in Wolvega gaat van start met touwtrekken

Het festival begon met het touwtrekken op het Centrumplein. Foto: Lenus van der Broek

Het driedaagse Lindefestival in Wolvega is donderdagavond van start gegaan. Het festival begon met het touwtrekken op het Centrumplein.

Er waren zeven teams, vier bondsteams en drie amateurteams. De organisatie was in handen van de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). Aansluitend traden tot middernacht De Meesters met Jelle B op. Donderdagavond startte ook de kermis op het Acht Pilarenplein, die tot en met zondag 25 september te bezoeken is.

Vrijdag 23 september houdt de Stichting Horeca Centrumplein vanaf 20.00 uur een avond met meerdere live tribute-bands op het Pastorieplein. Onder andere Brucified (Bruce Springsteen tribute) en Why Go Home (Pearl Jam tribute) treden op.

De traditionele braderie aan de Hoofdstraat West, Van Harenstraat en Hoofdstraat Oost vormt de start van het zaterdagprogramma. De braderie kent livemuziek en straattheater en wordt georganiseerd door winkeliersvereniging WOW. Rondom het gemeentehuis is een vrijmarkt. Zaterdag start ook de expositie Van Nozems tot Hipsters, georganiseerd door de Oudheidkamer. De expositie is gratis te bezoeken in het magazijn van de Poiesz supermarkt, naast de bibliotheek. Het Lindefestival heeft Van Nozems tot Hipsters geadopteerd als thema voor deze editie.

Zaterdag om 21.00 uur is er vuurwerk bij de vijver aan de Wildbaan en Plaisierbosch. Het vuurwerk wordt net als de braderie georganiseerd door de WOW. De Stichting Horeca Centrumplein zorgt op zaterdagavond vanaf 21.00 uur voor DJ’s op het Van der Sandeplein en top 100 band The Rousers op het Pastorieplein.

facebook.com/wowwolvega en facebook.com/lindefest

Nieuws

menu