Draaiorgel Grote Dorus in coronatijd: er werd nog nooit zo vaak opgetreden

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Vereniging Draaiorgelvrienden Weststellingwerf (VDW) hield op vrijdagmiddag haar jaarvergadering in Zalencentrum De Rank in Wolvega. In de coronatijd werd bij verzoeken om te spelen alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. De optredens waren vaak bij woonzorgcentra. Er werd nog nooit zo vaak opgetreden.

Vorig jaar is er aan het draaiorgel een groot onderhoud gewest. Ook werd toen een nieuwe cd uitgebracht. De vereniging bestond vorig jaar vijftig jaar, maar dat kon niet worden gevierd door de coronacrisis. Het bestuur kijkt of dit volgend jaar kan en anders wachten ze tot 2025 waanneer ze 55 jaar bestaan. De vereniging telt ruim 3500 leden en voor zover kan worden nagegaan de vereniging met de meeste leden in de gemeente. Bij het punt bestuursverkiezingen werd voorzitter Jan Duinkerken voor drie jaar herkozen.

Tot slot werd afscheid genomen van vrijwilliger Geert Doetjes uit Leeuwarden. Hij verblijft gedurende de zomermaanden op een camping in Noordwolde en vond het vanaf 2005 leuk om vrijwilliger bij de vereniging te zijn en deed dat met passie en was bijna altijd beschikbaar. Hij werd lid van verdienste en ontving een oorkonde en een oude foto van Grote Dorus.

Nieuws

Meest gelezen