Doortrappen wil aantal verkeersslachtoffers terugbrengen naar 0. Nieuwe fietsroute start bij De Steense

Op maandag 14 juni is er een Doortraptestdag in Appelscha.

Op maandag 14 juni is er een Doortraptestdag in Appelscha. Gemeente Ooststellingwerf

Wethouder Jack Jongebloed opent maandag 12 juli bij zwembad De Steense een nieuwe Doortraproute in Weststellingwerf. De gemeente werkt hierin samen met de provincie Fryslan, Fietsschool Fietsersbond en Beweegteam Weststellingwerf.

Deze route is onderdeel van het project Doortrappen. Dit betekent dat de route zo toegankelijk mogelijk is gemaakt voor (oudere) fietsers. Na de opening start een groep fietsers met de Doortraproute.

Fietsrondjes

Doortrappen is ontwikkeld op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het hoofddoel is om het aantal slachtoffers in het verkeer terug te brengen naar 0. Doortraproutes in Nederland zijn fietsrondjes van ongeveer 20 tot 30 kilometer die zo rustig en autoluw mogelijk zijn. Andere factoren die meespelen zijn groen, ruime paden, weinig obstakels en zo veilige mogelijke kruisingen. De routes zijn uitgezet voor de oudere fietser.

Fietstocht

De route binnen Weststellingwerf start bij zwembad de Steense en is 21 kilometer lang. Na de opening is er een fietstocht voor oudere fietsers onder begeleiding van een fietsdocent en buurtsportcoach Rosé Buskermolen. De fietsgroep van Wolvega doet ook mee. Zij fietsen elke week een langere en een kortere route.