Dit jaar weer geen Lindefestival, wel kermis

Braderie Lindefestival

Braderie Lindefestival Lenus van der Broek

Ook dit jaar is er geen Lindefestival in Wolvega. Het evenement zou plaatsvinden op zaterdag 18 september, maar de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW) ziet geen mogelijkheden om het Lindefestival binnen de geldende maatregelen te organiseren.

De WOW heeft alle mogelijke scenario’s besproken. De conclusie is dat het niet haalbaar is om aan alle regels te voldoen en tegelijkertijd een gezellig Lindefestival te organiseren. Ook de horeca trekt die conclusie. ‘Wij balen er allemaal stevig van. Wel zijn we supergemotiveerd om van Lindefestival 2022 een extra spectaculaire editie te maken’, aldus centrummanager Kees Koopstra.

De kermis die altijd tijdens het Lindefestival komt, is er dit jaar wél. Van donderdagmiddag 16 september tot en met zondag 19 september is de kermis op het Pastorieplein te bezoeken. De kermis wordt helemaal afgezet met hekken. Aan de kant van de Pastoriestraat is de in- en uitgang. Op die manier wordt bezoekersaantal beperkt tot het maximum van ongeveer 350 mensen. Het precies aantal bezoekers dat naar binnen mag, wordt nog berekend op basis van de regel dat er één persoon per 5 vierkante meter mag zijn. Om het bezoekersaantal in de gaten te houden, is er beveiliging aanwezig.