Dit is er allemaal te doen op het Lindefestival in Wolvega

Maarten van Wolde en Guido Niehaus van de Stichting Horeca Centrumplein flankeren Roeland Bakker van de WOW. FOTO: ALAIN TER SCHUUR ALAIN TER SCHUUR

Het programma van het Lindefestival 2022 is bekend. Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 september is er van alles te doen in Wolvega, waaronder de traditionele braderie, het touwtrekken en live muziek.

Het Lindefestival begint op donderdag 22 september om 19.00 uur met het touwtrekken op het Centrumplein. Aansluitend treden tot middernacht De Meesters met Jelle B. op. Die donderdag start ook de kermis op het Acht Pilarenplein, die tot en met zondag 25 september te bezoeken is.

Op vrijdag 23 september organiseert de Stichting Horeca Centrumplein vanaf 20.00 uur een avond met meerdere live tribute-bands op het Pastorieplein. Onder andere Brucified (Bruce Springsteen tribute) en Why Go Home (Pearl Jam tribute) treden op.

Braderie

De traditionele braderie aan de Hoofdstraat West, Van Harenstraat en Hoofdstraat Oost vormt de start van het zaterdagprogramma. De braderie is extra gezellig dankzij live muziek en straattheater en wordt georganiseerd door winkeliersvereniging WOW. Rondom het gemeentehuis is een vrijmarkt. Op de zaterdag start ook de expositie Van Nozems tot Hipsters, georganiseerd door de Oudheidkamer. De expositie is gratis te bezoeken in het magazijn van de Poiesz supermarkt, naast de bibliotheek. Het Lindefestival heeft Van Nozems tot Hipsters geadopteerd als thema voor deze editie.

Vuurwerk

Zaterdag is er om 21.00 uur vuurwerk bij de vijver aan de Wildbaan en Plaisierbosch. Het vuurwerk wordt net als de braderie georganiseerd door de WOW. De Stichting Horeca Centrumplein zorgt op zaterdagavond vanaf 21.00 uur voor DJ’s op het Van der Sandeplein en top 100 band The Rousers op het Pastorieplein.

Zie voor meer informatie over het Lindefestival facebook.com/wowwolvega en facebook.com/lindefest

Nieuws

menu